Regelmatig bloggen. Hoe pak je dat aan?

blog, blogs, bloggen

De meeste freelancers, zzp’ers en ondernemers met een website of webshop weten dat regelmatig bloggen zeer aan te raden is. Ik schreef ergens anders op deze website al dat blogs een positieve bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van je bezoekersaantallen. Maar regelmatig bloggen; hoe pak je dat aan? Zoals je kunt zien ben ik er pas net mee begonnen. En het is nog maar de vraag hoelang ik het ga volhouden. 

We weten dus dat met regelmaat bloggen belangrijk is. Het zou ideaal zijn als je ten minste twee blogs per maand publiceert. Maar hoe vind je daar de tijd voor in je toch al zo drukke werkweek? En hoe verzin je onderwerpen om over te bloggen die relevant zijn voor jouw bedrijf en klanten? En wat doe je als je zelf niet zo’n goede schrijver bent? In deze blog probeer ik al deze vragen te beantwoorden. Lees verder om erachter te komen hoe je voortaan maandelijks een aantal nieuwe blogs kunt publiceren.

Bedenk onderwerpen om over te bloggen

Voordat je kunt gaan bloggen, moet je eerst weten waar je het over wilt gaan hebben. Op het moment dat je gaat schrijven, kan het moeilijk zijn om iets te bedenken. Meestal komen de ideeën voor goede en interessante onderwerpen toch als je iets anders aan het doen bent. Stel daarom een lijstje met blogideeën op.  Hoe meer ideeën je hebt, hoe beter. Dan weet je dat je de komende maanden genoeg onderwerpen hebt om over te bloggen. En dat is een heel fijn idee. Houd er wel rekening mee dat je onderwerpen bedenkt die passen bij jouw onderneming of webshop. Alleen dan heb je er wat aan als mensen via je blog op jouw website terechtkomen.

Plan een vaste dag in om je blog te schrijven

Om het jezelf makkelijker te maken om maandelijks te bloggen, raad ik je aan om op een vaste dag je blogs te schrijven. Heb je een lijstje met blogideeën klaarliggen? Mooi, dan kun je op de door jou ingeplande dag meteen gaan schrijven. Plan de dag dat je gaat schrijven een paar dagen voor de door jou gewenste publicatiedatum van je blog. Mocht je onverhoopt toch geen inspiratie hebben, dan hoef je niet meteen bang te zijn dat je de publicatiedatum niet haalt. Het is ook een goed idee om je blog de dag na het schrijven nog een keer na te lezen. Vaak zie je dan toch een aantal dingen die je anders wilt of niet correct zijn geschreven.

Besteed het bloggen uit

Niet iedereen gaat het schrijven van een blog evengoed af. Als het je heel veel moeite kost om een blog te schrijven, of als schrijven gewoon niet je ding is, kun je er ook voor kiezen om het schrijven van je blogs uit te besteden. Er zijn tal van freelance blogschrijvers, zoals ik, die het schrijven van jouw blogs met alle liefde op zich nemen. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en weet je ook zeker dat je blogs tekstueel en grammaticaal goed in elkaar zitten. Kun je wel goed schrijven, maar heb je gewoon tijd om te bloggen? Ook dan kun je het bloggen aan een ander overlaten die er wel tijd voor heeft.

Freelance blogger gezocht?

In de vorige alinea vertelde ik al dat je het schrijven van je blogs ook aan een freelance tekstschrijver kunt uitbesteden. En laat ik nou een freelancer zijn die het schrijven van blogs met alle liefde van je overneemt. Uiteraard houd ik daarbij rekening met SEO. Je kunt het onderwerp en de SEO zoekwoorden voor je blogs bij mij aanleveren, maar meedenken doe ik ook graag. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur mij gerust een e-mail op info@middelbeektekstvertaling.nl. Dan neem ik contact met je op!