Mijn schrijfwerkzaamheden


Divers

 • Voor tekstbureau CopyRobin schrijf ik teksten voor verschillende klanten. Zo schrijf ik artikelen voor vaktijdschriften van Sanders Media. Deze artikelen worden altijd voorafgegaan door een telefonisch interview. Daarnaast schrijf ik nog teksten voor een schoonheidssalon en herschrijf ik teksten voor verschillende klanten.
 • Voor Spotzer (her)schrijf ik als freelance copywriter met regelmaat SEO webteksten voor de websites van bedrijven binnen het MKB. Gemiddeld schrijf ik voor elke website zo’n drie tot zes pagina’s aan content.
 • Voor Textprovider schrijf ik teksten voor verschillende klanten. Zo schreef ik SEO-teksten en blogs voor onder meer Stepstone.nl, Belvilla.nl, Autoscout24.nl, Bouwhuis.com, Kindergoed.com, 50plusblog.nl, Tirendo.nl, Zalando.nl, Sixt.nl en EuroLedShop.nl.
 • Voor de BrainTrainerPlus schreef ik verschillende handleidingen om ervoor te zorgen dat gebruikers goed met het apparaat en verschillende apps overweg kunnen.

Arbeidsmarktcommunicatie

 • In 2016 werkte ik twee dagen per week in-house als freelance tekstschrijver bij uitzendbureau YoungCapital. En ook toen ik niet meer in-house zat, verrichte ik nog steeds (bijna) wekelijks werkzaamheden voor het uitzendbureau. Ik schreef blogs en SEO-teksten voor de website en herschreef vacatures die door recruiters werden aangeleverd. Ook hield ik mij bezig met het vertalen van vacatures, e-mails, brochures en andere teksten van het Nederlands naar het Engels en Engels naar Nederlands.

Gezondheid

 • Voor de website Diabeter.nl heb ik de Nederlandse en Engelse content herschreven met SEO keywords. Ik heb de bestaande tekst als leidraad aangehouden en herschreven met de doelgroep in het achterhoofd. De tekst was nog niet in voldoende mate op de doelgroep toegespitst. Daarnaast heb ik aangeleverde SEO zoekwoorden in de tekst verwerkt.

Interieur

 • Voor de website van home24 schrijf ik regelmatig SEO-teksten voor op de catergoriepagina’s. De teksten hebben een lengte van 700 woorden.
 • Voor TIZdesign heb ik alle teksten op de website herschreven. Tijdens het herschrijven heb ik rekening gehouden met SEO. Voor TIZdesign heb ik ook teksten voor op een brochure en een advertentie geschreven.
 • Voor het interieurplatform Homify schreef ik een paar jaar lang wekelijks teksten (Ideabooks met foto’s) over aan het interieur gerelateerde onderwerpen. Ook schreef ik SEO-teksten over aan het interieur gerelateerde onderwerpen die werden gebruikt om door te linken naar Ideabooks, foto’s en professionals.

Reizen

 • In samenwerking met een online marketingbureau heb ik een opdracht gedaan voor de bed & breakfast StationAmstelveen. Ik heb alle teksten op de Nederlandse versie van de website geschreven. Bij het schrijven heb ik de Engelse teksten als bron gebruikt en rekening gehouden met SEO.
 • Voor Hotel Reservation Service schreef ik vele teksten over toeristische bestemmingen over de hele wereld. Deze wervende, commerciële teksten hadden als doel reizigers te informeren over bezienswaardigheden en activiteiten op de bestemming, waardoor men vanzelf enthousiast zou worden om een accommodatie op de bestemming te boeken.
 • Voor de website Oostenrijk.nl schreef ik diverse teksten over toeristische bestemmingen in het land. Deze wervende, commerciële teksten hadden als doel reizigers te informeren over bezienswaardigheden en activiteiten in Oostenrijk.

Mode

 • Voor Better..Clothing.nl heb ik een aantal teksten op de website herschreven. Bij het herschrijven heb ik rekening gehouden met SEO.
 • Voor sistersmode.nl heb ik SEO-teksten voor de homepage en een aantal andere pagina’s op de website geschreven. Voor het schrijven heb ik eerst een SEO-zoekwoordenonderzoek gedaan.
 • Gedurende een aantal maanden schreef ik voor twee fashionwebsites en een website met reisaanbiedingen wekelijks vele SEO-teksten. De websites waren toentertijd nog niet voorzien van content. De SEO-teksten moesten ervoor zorgen dat mensen de websites in de toekomst makkelijk via Google konden vinden. Daarnaast moesten ze informatie geven over de producten die via de websites werden verkocht.

Productbeschrijvingen

 • Voor de websites DeSinterklaasbakkerij.com, DeKerstBakkerij.com, DeOliebollenBakkerij.com en DePaasBakkerij.com schreef ik een serie productbeschrijvingen voor tal van verschillende bakkerijproducten. Bij de productbeschrijving heb ik rekening gehouden met SEO.

Vrije tijd

 • Voor winkelenensparenblog.nl schrijf ik maandelijks een blog over reizen, festivals, kleding en meer.
 • Voor Branzea.com (EN) heb ik de volledige tekst op de website herschreven. Ik kreeg een opzet voor de tekst aangeleverd en informatie over het product, de doelgroep en de boodschap die men wilde overbrengen. Met behulp van deze informatie heb ik de gehele tekst voor de website geschreven.
 • Voor Populis heb ik verschillende SEO-teksten geschreven voor hun website Excite.nl. De onderwerpen en SEO zoekwoorden voor de teksten werden aangeleverd. Verder had ik volledige vrijheid over de inhoud van de tekst.

Vrijwilligerswerk

 • Voor Stichting Babyspullen houd ik mij bezig met de online communicatie. Ik schrijf en verspreid persberichten en houd mij bezig met het herschrijven van webteksten (met SEO zoekwoorden) en het schrijven van blogs. Daarnaast redigeer ik met regelmaat teksten die door andere vrijwilligers zijn geschreven. Dan kun je denken aan campagneteksten, nieuwbrieven, e-mails en blogs. in 2018 heb ik al het promotiemateriaal voor de stichting herschreven en de teksten voor de nieuwe website.