Mijn schrijfwerkzaamheden


Divers

 • Voor tekstbureau CopyRobin schrijf ik sinds begin 2017 met grote regelmaat teksten voor verschillende klanten. Veelal MKB-bedrijven, maar ook grote internationale organisaties. Ik schrijf onder meer SEO-teksten, blogs, persberichten en artikelen voor vaktijdschriften. In sommige gevallen gaat aan het schrijven van de teksten een telefonisch interview vooraf. Onderwerpen waar ik voor klanten van CopyRobin over schrijf zijn: reizen, interieur en bouw, SEO, content marketing, ondernemen en zzp’en, fotografie, eten en drinken, recruitment en mode. Ik schrijf zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Voor Spotzer Media Group (her)schrijf ik sinds begin 2017 met regelmaat SEO-teksten voor de websites van bedrijven binnen het MKB. Gemiddeld schrijf ik voor elke website zo’n drie tot zes pagina’s aan content.
 • Voor Textprovider schrijf ik sinds 2012 met regelmaat teksten voor verschillende klanten. Het gaat altijd om SEO-teksten. Tot de klanten behoren onder meer grote modehuizen, een bekende opticien en een grote aanbieder van vakantiehuizen.
 • Voor BrainTrainerPlus schreef ik sinds 2016 verschillende handleidingen om ervoor te zorgen dat gebruikers goed met het apparaat en verschillende apps overweg kunnen. De BrainTrainerPlus is een systeem dat ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt om het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. 

Arbeidsmarktcommunicatie

 • In de zomer van 2016 werkte ik twee dagen per week in-house als freelance tekstschrijver bij uitzendbureau YoungCapital. Ook toen ik niet meer in-house zat, verrichte ik nog steeds (bijna) wekelijks werkzaamheden voor het uitzendbureau. Ik schreef blogs en SEO-teksten voor de website en herschreef vacatures die door recruiters werden aangeleverd. Ook hield ik mij bezig met het vertalen van vacatures, e-mails, brochures en andere teksten van het Nederlands naar het Engels en Engels naar Nederlands.

Gezondheid

 • In 2015/2016 heb ik voor de website Diabeter.nl de Nederlandse en Engelse content herschreven met SEO keywords. Ik heb de bestaande tekst als leidraad aangehouden en herschreven met de doelgroep in het achterhoofd. De tekst was nog niet in voldoende mate op de doelgroep toegespitst. Daarnaast heb ik aangeleverde SEO zoekwoorden in de tekst verwerkt.

Interieur

 • Voor de website van home24 schreef ik sinds 2018 regelmatig SEO-teksten voor op de catergoriepagina’s. De teksten hebben een lengte van 700 woorden en moeten aan een aantal voorwaarden voldoen.
 • Voor TIZdesign heb ik in 2018 alle teksten op de website herschreven. Tijdens het herschrijven heb ik rekening gehouden met SEO. Voor TIZdesign heb ik ook teksten voor een brochure en een advertentie geschreven.
 • Voor het interieurplatform Homify schreef ik in 2017 en 2018 wekelijks teksten (Ideabooks met foto’s) over aan het interieur gerelateerde onderwerpen. Ook schreef ik SEO-teksten over aan het interieur gerelateerde onderwerpen die werden gebruikt om door te linken naar Ideabooks, foto’s en professionals.

Reizen

 • In samenwerking met Buro Foss heb ik in 2016 een opdracht gedaan voor de bed & breakfast StationAmstelveen. Ik heb alle teksten op de Nederlandse versie van de website geschreven. Bij het schrijven heb ik de Engelse teksten als bron gebruikt en rekening gehouden met SEO.
 • Voor Hotel Reservation Service schreef ik in 2015 vele teksten over toeristische bestemmingen over de hele wereld. Deze wervende, commerciële teksten hadden als doel reizigers te informeren over bezienswaardigheden en activiteiten op de bestemming, waardoor men vanzelf enthousiast zou worden om een accommodatie op de bestemming te boeken.
 • Voor de website Oostenrijk.nl schreef ik diverse teksten over toeristische bestemmingen in het land. Deze wervende, commerciële teksten hadden als doel reizigers te informeren over bezienswaardigheden en activiteiten in Oostenrijk.

Mode

 • Voor Better..Clothing.nl heb ik een aantal teksten op de website herschreven. Bij het herschrijven heb ik rekening gehouden met SEO.
 • Voor sistersmode.nl heb ik SEO-teksten voor de homepage en een aantal andere pagina’s op de website geschreven. Voor het schrijven heb ik eerst een SEO-zoekwoordenonderzoek gedaan.
 • Gedurende een aantal maanden schreef ik voor twee fashionwebsites en een website met reisaanbiedingen wekelijks vele SEO-teksten. De websites waren toentertijd nog niet voorzien van content. De SEO-teksten moesten ervoor zorgen dat mensen de websites in de toekomst makkelijk via Google konden vinden. Daarnaast moesten ze informatie geven over de producten die via de websites werden verkocht.

Productbeschrijvingen

 • Voor de websites DeSinterklaasbakkerij.com, DeKerstBakkerij.com, DeOliebollenBakkerij.com en DePaasBakkerij.com schreef ik in 2017 een serie productbeschrijvingen voor tal van verschillende bakkerijproducten. Bij de productbeschrijving heb ik rekening gehouden met SEO.

Vrije tijd

 • Voor winkelenensparenblog.nl schrijf ik in 2017 maandelijks een blog over reizen, festivals, kleding en meer.
 • Voor Branzea.com (EN) heb ik de volledige tekst op de website herschreven. Ik kreeg een opzet voor de tekst aangeleverd en informatie over het product, de doelgroep en de boodschap die men wilde overbrengen. Met behulp van deze informatie heb ik de gehele tekst voor de website geschreven.
 • Voor Populis heb ik in 2012 verschillende SEO-teksten geschreven voor hun website Excite.nl. De onderwerpen en SEO zoekwoorden voor de teksten werden aangeleverd. Verder had ik volledige vrijheid over de inhoud van de tekst.

Vrijwilligerswerk

 • Sinds 2016 houd ik voor Stichting Babyspullen bezig met de online communicatie. Ik schrijf en verspreid persberichten en houd mij bezig met het herschrijven van webteksten (met SEO zoekwoorden) en het schrijven van blogs. Daarnaast redigeer ik met regelmaat teksten die door andere vrijwilligers zijn geschreven. Dan kun je denken aan campagneteksten, nieuwbrieven, e-mails en blogs. in 2018 heb ik al het promotiemateriaal voor de stichting herschreven en de teksten voor de nieuwe website.